Wednesday, 11 July 2012

DVD/CD ke ISO

sebenarnyaini adalah salah satu cara untuk menyelamat cd/dvd anda dari rosak atau hilang.dan cara terbaik adalah menukar fomat kepada iso dan dapat disimpan dalam hard disk atau pendrive anda.kerana dengan cara ini adlaah lebih selamat.


Untuk buat file ISO ini korang mestilah perlukan 1 CD/DVD Games/Software/Concert dan lain-lain serta software Ultra ISO.


Lepas Install Ultra ISO masok key semua tu. bukak software ni dan pergi ke Tools>Make CD/DVD Image.


1. Select Path DVD korang.
2. Pilih tempat save ISO tu.
3.Tekan MAKE.

Proses ini agak memakan masa. Korang perlu bersabar OK.



Tunggu sampai siap 100% baru lah korang telah berjaya backup data CD/DVD korang tu. Kalau CD/DVD rosak tak perlu risau sebab korang dah sediakan payung sebelum hujan.hehe

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © Beginerzz Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger