Tuesday, 10 July 2012

Cara install Brush didalam PS

7. Sekarang korang open software adobe photoshop korang.
8. Then korang File > New dan pilih la width dan height korang okay!
9. Then korang pilih Brush Tools. Macam kat bawah nie ha.
10. Pastue right click atas layer tue dan akan keluar paparan untuk brush tue kan? Ha korang tekan anak panah kecik tue then pilih Load Brushes..
11. Pastue korang pergi la kat location korang simpan file brush yang korang download tadi tue. Klik Load. Contoh macam kat bawah nie okay!
12. Pastue dapatlah brus korang download tue. Dah boleh guna pown. hihi.
okay semua? boleh faham tak tutorial nie?
kalau tak faham jangan malu-malu nak bertanya okay!
korang tanya ja, apit confirm-confirm attack shoutbox korang.
SELAMAT MENCUBA!

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © Beginerzz Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger